Vizită de lucru în Ismail, regiunea Odesa, Ucraina

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu s-a întâlnit în cea de a doua zi a deplasării la Ismail cu reprezentanții autorităților locale, Andrei Abramcenko, primarul orașului, și cu Rodion Abașev, președintele administrației militare raionale Ismail, în vederea continuării dialogului privind sprijinul ce poate fi acordat etnicilor români din această zonă.
Unul dintre momentele emoționante ale zilei a fost depunerea de flori la monumentul închinat eroilor români căzuți în cel de-al doilea război ruso-turc 1877-1878 și în Primul Război Mondial 1916-1918.

Ne exprimăm recunoștința pentru faptele lor și suntem încrezători că vom reuși să întărim valorile comune care unesc românii de pretutindeni.

„Am mers împreună cu Consulul General al României la Odesa, domnul Tiberiu Șarpe, la Monumentul ”Vulturul”, închinat soldaților români din Războiul de Independență și Primul Război Mondial, și am cinstit memoria eroilor noștri prin reculegere și un buchet de flori.
Am avut, de asemenea, discuții bune cu primarul orașului, Andrei Abramcenko și Rodion Abașev, președintele administrației militare raionale, despre cum putem sprijini românii de aici.
Le-am mulțumit pentru un dialog constructiv și i-am asigurat de toată deschiderea mea pentru colaborare în interesul comunității românești”, a declarat demnitarul DRP.
Sari la conținut