Gala LSRS 2023 – Construim prezentul – 19 mai 2023

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță organizarea celei de a XIV-a ediții a Galei LSRS, printr-un proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP)

Vineri, 19 mai, la Palatul Parlamentului, Liga Studenților Români din Străinătate aduce studenții și absolvenții români de pretutindeni, înapoi acasă, pentru a le premia și recunoaște, la nivel național și nu numai, eforturile depuse pe parcursul studiilor. 

120 de tineri români care studiază sau se specializează în universități din toată lumea s-au înscris, în acest an, în competiția pentru Premiile LSRS de excelență academică. Gândite sub motto-ul “Construim prezentul”, categoriile acestei ediții sunt: Premiul Științe Umaniste, Premiul STEM și Premiul Științe Socio-Economice. Categoriile speciale ale Galei LSRS 2023 sunt: Premiul Construim prezentul, Premiul Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS, Premiul Studentului Anului în România, Premiul Inovăm Viitorul și Premiul pentru Arte. 

Evaluarea și selectarea câștigătorilor s-au desfășurat în două etape, prima derulată de un juriu format din finaliști ai galelor LSRS anterioare, care au ales 44 de finaliști la cele 8 categorii de premii. Marii câștigători ai premiilor LSRS pentru excelență academică au fost desemnați de un juriu format din profesioniști din diverse domenii, reprezentanți ai instituțiilor de business și de cultură, academicieni, cât și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe – ambasadori ai României în străinătate. 

Voluntarii și premianții LSRS fac parte din rândul românilor plecați pretutindeni pentru studii și oportunități unice. Toate cele 12 filiale ale LSRS s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment și au colaborat pentru a aduce pe scenă cei mai reprezentativi tineri din sfera academică. Valorile urmărite de Gala LSRS, și anume aprecierea și recompensarea studenților români cu rezultate veritabile, întăresc demersul organizației de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale și culturale ale membrilor săi, precum și de a facilita contribuția lor la dezvoltarea României. 

Programul anual de gale dedicate premiilor pentru excelență academică reprezintă doar una dintre componentele activității LSRS, care are o arie vastă de acțiune. LSRS Mental Health, proiect menit să promoveze sănătatea mintală în rândul studenților români plecați la studii în străinătate dar și în rândul celor din țară, LSRS Worldwide Conferences, un calup de conferințe organizate pentru studenții din Olanda, Italia, UK și Franța, cu invitați profesioniști din diferite domenii, precum și conferința The Future of European Law, care se va organiza la Bruxelles și va avea ca scop dezbaterea dreptului european în contextul societății actuale, sunt alte proiecte marca LSRS, care subliniază misiunea organizației.

Gala LSRS 2023 se bucură și de sprijinul partenerilor și sponsorilor LSRS. Dorim, pe această cale, să le mulțumim pentru suportul și încrederea acordate reprezentanților Academiei Române, Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), ai P&G România, Untold, Prisum Healthcare SRL, LucFlori și Capital Plaza Hotel.

Pentru mai multe detalii sau noutăți, toți cei interesați ne pot urmări pe diverse platforme, precum Facebook la @lsrs.romania sau pe Website-ul nostru https://lsrs.ro/.

DESPRE LSRS

“Meritul tău, sprijinul nostru, viitorul României.” – Motto LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o asociație neguvernamentală, apolitică și echidistantă care se ghidează după două valori cardinale importante: educația tinerilor și promovarea culturii române în străinătate. Pe termen mediu și lung, LSRS își setează ca obiective principale sprijinirea românilor ce studiază în străinătate și crearea unei legături stabile între aceștia și România. În acest context, LSRS promovează cultura română peste hotare prin numeroase proiecte locale și internaționale.

Pe plan intern, LSRS încurajează creativitatea, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi din fiecare filială și de asemenea promovează coeziunea între studenții din filiale diverse, ce se întind pe toate continentele. În același timp LSRS promovează drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele orientării lor spre țară.

DESPRE DRP

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) contribuie la promovarea drepturilor şi intereselor românilor de pretutindeni, în conformitate cu normele internaţionale relevante şi cu respectarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional. De asemenea, acţionează pentru întărirea legăturilor cu românii de pretutindeni, susţine şi promovează identitatea etnică, culturală, lingvistică şi religioasă, conservarea patrimoniului cultural şi păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor în rândul persoanelor aparținând minorității române. În atingerea acestor obiective și adaptat condițiilor specifice din zona unde trăiesc comunitățile de români (diaspora și comunitățile istorice), DRP acordă finanţări nerambursabile pentru programele, proiectele sau acţiunile privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora.

Programele de finanțare ale DRP vizează cinci domenii: educație, cultură, societate civilă, mass-media și spiritualitate și tradiție.

Mai multe informații despre activitatea DRP sunt disponibile pe site-ul instituției: dprp.gov.ro.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Sari la conținut