24 iunie 2023, 17.00, Festivalul – Concurs al Costumelor Populare Autentice: TROFEUL TRANSILVAN

Asociația Centrul Cultural Balada organizează un eveniment dedicat Zilei Iei tradiționale și vă așteaptă cu mic, cu mare, sâmbătă, 24 iunie, la „Festivalul – Concurs al Costumelor Populare Autentice: TROFEUL TRANSILVAN”.

 

Data evenimentului: 24 iunie 2023, de la ora 17.00

Locația evenimentului: în incinta Muzeului Pueblo de Asturias din Gijón (Paseo Dr. Fleming, 877, 33203 Gijón, Asturias, Spain)

Adresă e-mail Asociație: ascentroculturalbalada@gmail.com

Pagină Facebook Asociație

 

Programul festivalului va cuprinde sesiune de paradă de costume populare autentice, concurs cu premii și surprize, expoziții de ii și de artizanat, invitați de seamă, muzică și dansuri populare, gastronomie românească și multă voie bună, pentru o după-amiază de neuitat cu oameni dragi, frumoși și cu suflet mare.

„Foaie verde iasomiei

Tăt românu-mbracă ie

Și o poartă cu mândrie.”

Ziua de 24 iunie este o zi specială în care coincid mai multe sărbători din tradiția și religia noastră strămoșească: Ziua Universală a Iei, Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ion Botezătorul și Sânzienele sau Drăgaica.

Românii din comunitatea din Asturias și toți cei interesați sunt așteptați în această zi de sărbătoare românească – a tuturor, a vieții și a iubirii, a respectului pentru tradițiile strămoșești, pentru portul românesc popular, adevărat simbol al identității naționale.

Sari la conținut