Perioada de înscriere pentru participarea la evenimentele dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni se prelungește până la data de 10 mai 2024!

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță prelungirea perioadei de înscriere pentru participarea la evenimentele dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni, organizate, în parteneriat instituțional, în perioada 24–26 mai 2024, la București. În aceste zile, îi așteptăm acasă pe toți cei care își asumă cu mândrie identitatea românească și pot fi alături de noi, într-o incursiune în cultura și tradițiile care ne unesc.

Până vineri, 10 mai 2024, ora 23:59, ora României, cei interesați se pot înscrie prin intermediul aplicației: https://dprp.zrp.inspect.com.ro/.

După crearea contului, completarea și validarea formularului, invitația nominală va fi transmisă solicitanților.

Informații complete privind modalitatea de înscriere și de participare sunt disponibile în anunțul de aici: https://dprp.gov.ro/web/comunicate/gheorghe-carciu-secretar-de-stat-al-drp-de-ziua-romanilor-de-pretutindeni-sarbatorim-romanii-pentru-mandria-de-a-si-asuma-si-conserva-identitatea-romaneasca/.

Vă așteptăm la sărbătoarea românilor de pretutindeni!

„Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, potrivit Legii 101/ 2015 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, ca o formă de recunoaștere a importanței pe care statul român o acordă comunităților de români care trăiesc în afara granițelor țării.

Sari la conținut